Založ si blog

Protestujúci proti Gorile sú ako cvičené opice

Neviem či niekto z protestujúcich vôbec spis Gorila čítal. Myslím čítal aj pochopil čo sa tam skutočne píše. Spis je dlhý, nudný a hlavne hovorí úplne o niečom inom ako sa píše v novinách, vôbec nevykresľuje Haščáka ako obratného manipulátora, ktorý ovládal celú vládu. Skôr ako trápneho podvodníka, ktorý sa snažil priživiť na manipulácii svojich kamarátov a milenky.
Za predpokladu, že je odposluch pravdivý a nie je tam nič pridané a upravené hovorí o nasledovnom.
Haščák sa stretáva v byte s milenkou Bubeníkovou a natvrdlým kamarátom Malchárkom. Spis zachytáva to čo im Haščák rozpráva – to ale vôbec nemusí znamenať že je to pravda. Skôr by ma prekvapilo keby bolo z toho pravda viac ako nejaká tretina. Keď chcem niekoho manipulovať tak mu dávam informácie aké chcem aby mal a vôbec nerozmýšľam nad tým čo je pravda, hlavne ak nie je spôsob ako pravdu overiť. Malchárek je úplne mimo, napríklad chce vymenovať zástupcu zamestnancov do dozornej rady. Haščák mu dáva rady, ale Malchárek ich skutočne potrebuje, keďže vie tak 1percento z toho čo Haščák, aj to sa týka len krútenia volantom. Stretnutie s Ficom je čisto o politike. Fico na rozkrádanie Pentu a jej komplikované metódy nepotrebuje. Tajomník Smeru Határ v čase spisu nemá žiadnu moc a rozhovory s ním nie sú zaujímavé.

Sústredím sa na to čo je zo spisu jasné a pravdivé. A čo vôbec neukazuje na angažovanie vedenia SDKÚ, KDH a SMK v rozkrádaní.

Haščák ovláda pár ľudí na FNM, ale určite nie po straníckej línií. Ľudia na fonde sa navzájom žerú, hádajú a snažia sa ukradnúť čo najviac pre seba. Napríklad prezident FNM Kojda má z Haščákom vyslovene zlé vzťahy. Vôbec žiadny náznak, že by ľudia z FNM dostávali pokyny na podvody od SDKÚ alebo KDH.

Haščáka odpočúva SIS, ktorú v tom čase riadi nominant SDKÚ.

Dzurinda v privatizácii letiska vyzval dvoch záujemcov na cenový rozstrel, ktorý zvýšil cenu o 4mld korún. To je jasný dôkaz, že Haščák nemá žiadny vplyv na Dzurindu a Mikloša. Haščák dokonca ani nič podobné nenaznačuje v celom spise. A to platí aj o vrcholových predstaviteľoch zvyšných koaličných strán. Teda žiadny veľký bábkar, čo ťahá za šnúrky a celá vláda robí čo chce on. Ani náhodou.

Teraz niečo o tom prečo je Haščák tak veľmi nahnevaný na spis Gorila, vykresľuje ho totiž vo veľmi zlom svetle.
Nedokázal ani len zabrániť odpočúvanie bytu, to hovorí o totálnom amaterizme.
Strana Nádej, ktorú založili a financovali skončila trápnym prepadákom a získala 0,6%.
Penta dala 5mil. korún na kampaň Smeru a po voľbách sa s nimi Fico odmietol stretnúť a navyše im zastavil privatizáciu letiska.
Provízie, ktoré pýta od zahraničných investorov, sú skôr výpalné. Ak nezaplatia vie privatizáciu zdržovať a robiť problémy, predaj schvaľuje vláda a Haščák nikde netvrdí, že by mal na ňu akýkoľvek vplyv – to by si Malchárek aj Bubeníková vedeli zistiť. Takže to nie sú provízie typu cena je miliarda, zahraničný investor zaplatí dve a zisk sa rozdelí. Skôr je to o tom, že cena je miliarda a ak nám nedáte pár miliónov budem robiť problémy. Teda klasické výpalníctvo.

Zhrniem to tak, že podľa spisu Gorila mal Haščák kontakty a dokázal ich využívať na získavanie menších provízií cez ministerstvo hospodárstva a FNM. Ide napríklad o výber softvéru, alebo výber poradcov pri predaji strategických podnikov, nikde nie je ani náznak angažovania vrcholových predstaviteľov koaličných strán.

V každej strane a na všetkých významných postoch kde sa dá rozhodovať o cudzích peniazoch sa nájdu zlodeji a podvodníci. To nie je žiadna novinka, všetci to dávno vedia. Gorila nepriniesla nič nové, žiadne obrovské odhalenie veľkého sprisahania.
Jediné čo priniesla je možná nádej na to, že si politici uvedomia, že bez toho aby sa začali zatvárať zlodeji v politike to ďalej nejde. Vývoj ide pomaly, nie je to tak dávno čo premiér vydával pokyny na vraždy, rozdával fabriky a prenášal milióny v igelitkách. A nemyslím, že protestovať a nadávať na strany vďaka, ktorým toto obdobie skončilo je teraz to čo Slovensko potrebuje.

Výsledky zajtrajších volieb 2012

09.03.2012

Ešte nikdy nebolo všetko jasné už mesiace pred voľbami. Presnejšie od kedy sa vládna koalícia rozhodla len tak z ničoho nič a „nepochopiteľne“ vyhlásiť nedôveru vlastnej vláde a predčasné voľby. „Nepochopiteľné“ to bolo len na prvý pohľad. Každá strana mala na tom svoj záujem. SDKÚ – zbavenie sa Radičovej, ktorá ohrozovala Dzurindu a aj celé vedenie. KDH – [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4156x
Priemerná čítanosť článkov: 2078x

Autor blogu

Kategórie