Založ si blog

Výsledky zajtrajších volieb 2012

Ešte nikdy nebolo všetko jasné už mesiace pred voľbami. Presnejšie od kedy sa vládna koalícia rozhodla len tak z ničoho nič a „nepochopiteľne“ vyhlásiť nedôveru vlastnej vláde a predčasné voľby.
„Nepochopiteľné“ to bolo len na prvý pohľad. Každá strana mala na tom svoj záujem.
SDKÚ – zbavenie sa Radičovej, ktorá ohrozovala Dzurindu a aj celé vedenie.
KDH – teraz môže bez problémov vstúpiť do koalície zo SMERom a tvrdiť, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu, čo pravica nedokázala zabezpečiť.
MOST – presne to isté ako KDH, hoci osobne si myslím, že sa tešia predčasne a KDH a SMER si poradia aj bez nich.
SAS – naivný Sulík si skutočne myslel, že ak položí vládu kvôli eurovalu tak mu to v predčasných voľbách prinesie viac voličov. Naozaj idiotský dôvod.

Percentá vo voľbách budú takéto:
Volebná účasť okolo 52%
Smer 38%
KDH 11%
SDKÚ 9%
Most 8%
OĽaNO 8%
SaS 6%

Do polnoci sa dá ešte vsadiť v stávkových kanceláriách a mať z týchto volieb aspoň nejaký osoh.

Možno to síce skončí pár percentami hore alebo dole. Skutočnosť je ale taká, že SMER a KDH zostavia vládu. (možno sa pridá aj MOST) Asi rok pred ďalšími voľbami sa KDH rozpadne, vlastne rozpadne je silné slovo. Iba sa oddelí Lipšicova skupina a do volieb pôjde z vlastnou stranou. Dôvod bude samozrejme Ficovo rozkrádanie štátu. Rozkrádanie, či už ozajstné alebo fiktívne začína Lipšicovi vadiť až pred voľbami.

Keby niekoho zaujímalo prečo práve takého percentá, a rozdieli oproti prieskumom a minulým voľbám, tak tu je vysvetlenie.
Smer – volič veľmi rád odpovie na prieskum keď mu niekto zavolá, ale na to aby pracoval alebo išiel voliť je príliš lenivý.
KDH – polepšia si kvôli kauze Gorila a tomu ako usilovne ju Lipšic začal pred voľbami vyšetrovať. Volič si už nepoloží otázku čo robil minister doteraz?
SDKÚ – túto stranu volia ľudia preto, že kradnú zo všetkých najmenej a majú aj nejakých schopných členov – nič sa nezmenilo oproti posledným voľbám, ale voliči neodpustia, že dopustili pád vlády a návrat Fica.
OĽaNO – čierny kôň volieb, množstvo ľudí ho bude voliť už len preto, aby ukázalo akí sú znechutení z politiky. Navyše nech je Matovič aký chce, nikto nepochybuje že do politiky nešiel kradnúť.
SaS – síce vôbec netuším kto ešte bude voliť Sulíka, ale pár ľudí sa nájde a možno to bude tesne stačiť na vstup do parlamentu. V minulých voľbách ho volilo dosť veľa inteligentných ľudí, mladých prvovoličov, podnikateľov a živnostníkov. Ale potom ako začali zdierať živnostníkov a pomohli k návratu Fica silnejšieho ako kedykoľvek predtým, mu medzi voličami ostali len mladí – a aj to len tí čo to s tou trávou preháňajú.

Protestujúci proti Gorile sú ako cvičené opice

07.02.2012

Neviem či niekto z protestujúcich vôbec spis Gorila čítal. Myslím čítal aj pochopil čo sa tam skutočne píše. Spis je dlhý, nudný a hlavne hovorí úplne o niečom inom ako sa píše v novinách, vôbec nevykresľuje Haščáka ako obratného manipulátora, ktorý ovládal celú vládu. Skôr ako trápneho podvodníka, ktorý sa snažil priživiť na manipulácii svojich kamarátov a [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4155x
Priemerná čítanosť článkov: 2078x

Autor blogu

Kategórie