Založ si blog

Výsledky zajtrajších volieb 2012

Ešte nikdy nebolo všetko jasné už mesiace pred voľbami. Presnejšie od kedy sa vládna koalícia rozhodla len tak z ničoho nič a „nepochopiteľne“ vyhlásiť nedôveru vlastnej vláde a predčasné voľby.
„Nepochopiteľné“ to bolo len na prvý pohľad. Každá strana mala na tom svoj záujem.
SDKÚ – zbavenie sa Radičovej, ktorá ohrozovala Dzurindu a aj celé vedenie.
KDH – teraz môže bez problémov vstúpiť do koalície zo SMERom a tvrdiť, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu, čo pravica nedokázala zabezpečiť.
MOST – presne to isté ako KDH, hoci osobne si myslím, že sa tešia predčasne a KDH a SMER si poradia aj bez nich.
SAS – naivný Sulík si skutočne myslel, že ak položí vládu kvôli eurovalu tak mu to v predčasných voľbách prinesie viac voličov. Naozaj idiotský dôvod.

Percentá vo voľbách budú takéto:
Volebná účasť okolo 52%
Smer 38%
KDH 11%
SDKÚ 9%
Most 8%
OĽaNO 8%
SaS 6%

Do polnoci sa dá ešte vsadiť v stávkových kanceláriách a mať z týchto volieb aspoň nejaký osoh.

Možno to síce skončí pár percentami hore alebo dole. Skutočnosť je ale taká, že SMER a KDH zostavia vládu. (možno sa pridá aj MOST) Asi rok pred ďalšími voľbami sa KDH rozpadne, vlastne rozpadne je silné slovo. Iba sa oddelí Lipšicova skupina a do volieb pôjde z vlastnou stranou. Dôvod bude samozrejme Ficovo rozkrádanie štátu. Rozkrádanie, či už ozajstné alebo fiktívne začína Lipšicovi vadiť až pred voľbami.

Keby niekoho zaujímalo prečo práve takého percentá, a rozdieli oproti prieskumom a minulým voľbám, tak tu je vysvetlenie.
Smer – volič veľmi rád odpovie na prieskum keď mu niekto zavolá, ale na to aby pracoval alebo išiel voliť je príliš lenivý.
KDH – polepšia si kvôli kauze Gorila a tomu ako usilovne ju Lipšic začal pred voľbami vyšetrovať. Volič si už nepoloží otázku čo robil minister doteraz?
SDKÚ – túto stranu volia ľudia preto, že kradnú zo všetkých najmenej a majú aj nejakých schopných členov – nič sa nezmenilo oproti posledným voľbám, ale voliči neodpustia, že dopustili pád vlády a návrat Fica.
OĽaNO – čierny kôň volieb, množstvo ľudí ho bude voliť už len preto, aby ukázalo akí sú znechutení z politiky. Navyše nech je Matovič aký chce, nikto nepochybuje že do politiky nešiel kradnúť.
SaS – síce vôbec netuším kto ešte bude voliť Sulíka, ale pár ľudí sa nájde a možno to bude tesne stačiť na vstup do parlamentu. V minulých voľbách ho volilo dosť veľa inteligentných ľudí, mladých prvovoličov, podnikateľov a živnostníkov. Ale potom ako začali zdierať živnostníkov a pomohli k návratu Fica silnejšieho ako kedykoľvek predtým, mu medzi voličami ostali len mladí – a aj to len tí čo to s tou trávou preháňajú.

Protestujúci proti Gorile sú ako cvičené opice

07.02.2012

Neviem či niekto z protestujúcich vôbec spis Gorila čítal. Myslím čítal aj pochopil čo sa tam skutočne píše. Spis je dlhý, nudný a hlavne hovorí úplne o niečom inom ako sa píše v novinách, vôbec nevykresľuje Haščáka ako obratného manipulátora, ktorý ovládal celú vládu. Skôr ako trápneho podvodníka, ktorý sa snažil priživiť na manipulácii svojich kamarátov a [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4176x
Priemerná čítanosť článkov: 2088x

Autor blogu

Kategórie